Website door M2H.nl

Leergang Focal-Point 2013

Het Focal-Point basisconcept is een geheel nieuwe eigen ontwikkeling van Henk Hoenderdos. Het concept is in de praktijk getoetst tijdens honderden therapieën en trainingen en vervolgens gestandaardiseerd tot een Focal-Point basisprotocol. Focal-Point omvat naast het in kaart brengen van de focal-points ook het vastleggen van de Focal-Point plattegrond en interventie mogelijkheden.

De door Henk Hoenderdos ontwikkelde veranderingstechnieken geven interventie mogelijkheden met geheel nieuwe elementen. Zij zijn gebaseerd op het verschijnsel van de oogfixaties, in samenhang met het inleven van gevoelservaringen. Met behulp van Focal-Point technieken zijn deze oogfixaties op bepaalde punten in de ruimte te traceren. Ook de toegangssignalen van de ogen, de zg. 'accessing cues', spelen hierbij een rol. Het gaat hier om een nieuwe techniek met behulp waarvan oorspronkelijk traumatisch materiaal sneller kan worden opgespoord. Daarna kunnen de verwerkingsmogelijkheden worden toegepast. Ook in de begeleiding van leerlingen met b.v. pestproblemen en traumatische ervaringen of bedrijfsmensen met overbelasting of een burnout. Tevens worden bij topsporters en sportteam's met de Focal-Point methode goede resultaten worden bereikt.

Aan de orde komen:

  • Focal-Point en Focus-Line;
  • de deelnemers maken kennis met Focal-Point aan de hand van het praktische Focal-Point basisconcept;
  • de Focal-Point plattegrond; in theorie en praktijk;
  • de theoretische basis van de Focal-Point plattegrond;
  • de techniek voor het opsporen van minder plezierig of traumatisch materiaal;
  • het identificeren van storing, het inleven, de fysieke kenmerken, de patronen;
  • het testen van de focuspunten;
  • het werken met het gevonden oorspronkelijke materiaal;
  • het veranderen van het gevonden materiaal door middel van de nieuwe Focal-Point strategie.

De Focal-Point technieken, die reeds vele malen zijn gedemonstreerd, bieden ruime therapeutische mogelijkheden en zijn daarnaast uitstekend bruikbaar voor onderwijs, bedrijfsleven en sport. De in deze workshop aangereikte technieken en voorbeelden zullen worden toegesneden op de deelnemersgroep. Na het succes van 2008/2009 is het voor een beperkt aantal deelnemers mogelijk nu in te schrijven voor de workshop Focal Point 2010.

Voor deze workshop staan 6x2dagen op de agenda: START 2010.  De workshop kan seperaat gevolgd worden en maakt ook deel uit van de masterclass en unieke 30-daagse combinatietraining Hypnotherapie, NLP, Focal-Point en CASE36, welke start in maart 2010.

Inschrijven is nu mogelijk voor via het contactformulier.                                         Copyright 2006-2018